Victor Everhardt en Sander Boon

18 november 2019

 

Er zijn veel problemen in de maatschappij, we doen daar veel en goed onderzoek naar, maar hoe breng je de conclusies en aanbevelingen in de praktijk en hoe gaat de praktijk daar mee om? Hoe kan het nationaal besef ontstaan dat een gezonde samenleving niet beter gemaakt hoeft te worden? Welke politiek-bestuurlijke vernieuwing is daarvoor noodzakelijk?

 

Victor Everhardt was tot 6 november 2019 wethouder Volksgezondheid, Jeugd, Stationsgebied en vastgoed in de gemeente Utrecht.  Vanaf 7 november is hij wethouder in Amsterdam  voor Financiën, Economische Zaken, Lucht- en Zeehaven, Deelnemingen en Zuidas en marineterrein. Daarnaast is hij voorzitter van de VNG-subcommissie Jeugd en lid van VNG bestuurlijke adviescommissie Publieke Gezondheid. Everhardt wordt gezien als politiek en bestuurlijke deskundige, op het gebied van: jeugd, diversiteit, recht en zorg.

Sander Boon is politicoloog en werkzaam als consultant. Daarnaast geeft hij regelmatig marktcommentaar en lezingen.

 

Dit tweegesprek als onderdeel van het project, ‘de Oerkracht van Gezondheid’ is tot stand gekomen in een samenwerking met de Federatie van Gezondheid, Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, zorgverzekeraar ONVZ, en Café Weltschmerz.

Het centrale thema in deze 16-delige serie is hoe de Nederlandse samenleving haar focus kan verleggen naar gezondheid in plaats van ziekte.