Annemieke Roobeek en Thomas Plochg

6 november 2019

 

High tech én Human Touch, technologie in dienst van de mens. De platform economie komt er aan. Dat is een hefboom die de gezondheidszorgindustrie zal dwingen om de focus naar gezondheid te verleggen. Digitalisering is daarbij niet het doel, maar een middel. Mensen zijn sociale wezens. In hun onderlinge interactie kunnen zij gezamenlijk hun gezondheid coproduceren in ecosystemen. Wie goed kijkt, ziet een (digitale) gezondheidsmarkt ontstaan die mensen in hun streven naar gezondheid ondersteunt.

000

Annemieke Roobeek is hoogleraar strategie en transformatie management Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast ondernemer en commissaris.

Thomas Plochg is directeur van de Federatie voor Gezondheid. Daarnaast ondernemer en wetenschapper.

 

Dit tweegesprek als onderdeel van het project, ‘de Oerkracht van Gezondheid’ is tot stand gekomen in een samenwerking met de Federatie van Gezondheid, Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, zorgverzekeraar ONVZ, en Café Weltschmerz.

Het centrale thema in deze 16-delige serie is hoe de Nederlandse samenleving haar focus kan verleggen naar gezondheid in plaats van ziekte.