Arjo Klamer en Sander Boon

13 november 2019

 

Volgens Arjo Klamer denken we te weinig na over de eigen verantwoordelijkheid en teveel vanuit het systeem. Wat is zorg en wie is er verantwoordelijk voor de zorg? Zorg begint met je eigen verantwoordelijkheid. In het gezin van Klamer is iedereen voor elkaar verantwoordelijk. Als het binnen het gezin niet oplosbaar is, doe je een beroep op je eigen omgeving. Pas daarna, een stap verder, heb je medische of specialistische hulp nodig.

000

Sander Boon: is politicoloog. Na zijn studie werkte Sander bij politieke denktanks en specialiseerde zich in financieel-economisch, sociaal-economisch en monetair beleid.

Arjo Klamer:  hoogleraar in de economie van de kunst en cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de periode mei 2014 t/m juni 2017 was hij namens de Socialistische Partij wethouder Sociale Zaken en Participatie in Hilversum

 

Dit tweegesprek als onderdeel van het project, ‘de Oerkracht van Gezondheid’ is tot stand gekomen in een samenwerking met de Federatie van Gezondheid, Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschilllen, zorgverzekeraar ONVZ, en Café Weltschmerz.

Het centrale thema in deze 16-delige serie is hoe de Nederlandse samenleving haar focus kan verleggen naar gezondheid in plaats van ziekte.