Jean-Paul van Haarlem en Lea Bouwmeester

25 november 2019

 

Wat wordt de veranderde rol van het zorgverzekeringsbedrijf op de ‘voorzorg- of gezondheidsmarkt’. Welke wettelijke hindernissen moeten daarvoor geslecht worden en wat zijn daarbij de politieke voorwaarden? Deze vragen probeert Lea Bouwmeester in het gesprek met Jean Paul van Haarlem beantwoord te krijgen.

000

Jean Paul van Haarlem is naast vicevoorzitter van ZN, voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar ONVZ. In die hoedanigheid is hij al sinds oktober 2015 bestuurslid van ZN.

Lea Bouwmeester is verbinder, voorzitter, innovator, adviseur, kwartiermaker, en bouwer van netwerken in (e) Health, Digitalisering & Inclusie.

 

Dit tweegesprek als onderdeel van het project, ‘de Oerkracht van Gezondheid’ is tot stand gekomen in een samenwerking met de Federatie van Gezondheid, Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, zorgverzekeraar ONVZ, en Café Weltschmerz.

Het centrale thema in deze 16-delige serie is hoe de Nederlandse samenleving haar focus kan verleggen naar gezondheid in plaats van ziekte.