Anne Hilderink en Harry Starren

19 november 2019

 

In het dorp Kloosterburen is veel bereikt, maar de toekomst is onbestemd. Terwijl de middenstand, de zorg- en hulpdiensten wegtrokken uit de regio,  kwam er een burgerinitiatief op gang dat succesvol bleek. Inmiddels staat deze coöperatieve buurtzorg landelijk als pragmatisch werkend voorbeeld bekend. Hilderink vindt dat het al twaalf jaar lang verbazend goed is gegaan. Er is veel bereikt.

 

Anne Hilderink is kunstenaar en de initiatiefnemer van meerdere activiteiten die het dorp Kloosterburen vitaliseerde en oprichtster en drijvende kracht van het zorgproject Klooster&Buren. Zij werd daarvoor in 2018 gehuldigd met een koninklijke onderscheiding.

Harry Starren is voormalig oprichter, CEO de Baak VNO/NCW en actief als trainer, docent en adviseur, op het gebied van het management van professionele organisaties.

000

Dit tweegesprek als onderdeel van het project, ‘de Oerkracht van Gezondheid’ is tot stand gekomen in een samenwerking met de Federatie van Gezondheid, Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, zorgverzekeraar ONVZ, en Café Weltschmerz.

Het centrale thema in deze 16-delige serie is hoe de Nederlandse samenleving haar focus kan verleggen naar gezondheid in plaats van ziekte.